• Sperweruil Zwolle

  Sperweruil

  Zwolle

 • Sperweruil Zwolle

  Sperweruil

  Zwolle

 • Sperweruil Zwolle

  Sperweruil

  Zwolle

 • Sperweruil Zwolle

  Sperweruil

  Zwolle


Zwolle

De groenste gemeente van Nederland.


Zwolle ligt aan het Zwarte Water en de Overijsselse Vecht en is via het Zwolle-IJsselkanaal verbonden met de IJssel. De stad ligt aan de rand van de landstreek Salland.

De gemeente telt 122.737 inwoners (1 augustus 2013, bron: CBS) en is qua inwonertal de tweede stad van Overijssel, na Enschede. Zwolle heeft een oppervlakte van 111,33 km².


Parken

Parken

Zwolle staat tegenwoordig zowel nationaal als internationaal bekend als de groenste gemeente van Nederland. In 2004, 2005 en 2006 won de gemeente namelijk de prijs voor groenste gemeente van Nederland. Dit na vele inspanningen die de gemeente heeft verricht. Zo is er in Zwolle een speciaal maaischema dat rekening houdt met de ecologie, bevinden zich in Zwolle en omgeving vele parken en bestrijdt de gemeente onkruid met milieuvriendelijke middelen. In 2006 is Zwolle ook verkozen tot groenste stad van Europa.

Een inventarisatie van het Zwolse buitengebied in 1983-1984 bracht aan het licht dat in de gemeente circa 700 verschillende soorten hogere planten voorkomen. Dit sluit aan bij de ligging op een kruispunt van geologische/ geografische invloeden. Met name de elders uiterst zeldzame kievitsbloem Fritillaria meleagris komt in de gemeente nog op diverse plaatsen voor, zij het zeldzamer dan voorheen.


Zwolle beschikt over 33 parken. Hieronder een (incomplete) lijst van de belangrijkste parken.


Foto's

Fotoseries met foto's genomen in dit gebied.

02
december
2013

Sperweruil

Sperweruil

Vogelspottend Nederland trekt al ruim een week massaal naar Zwolle om een kiekje te nemen van de (in ons land) zeldzame sperweruil. Ook bij ons bezoek zag het zwart van de vogelspotters.

Gepost in: Foto's | Zwolle | Specials | Aantal Views: 5953


Overzichtskaart Zwolle

Klik op een marker | shift-slepen om in te zoomen