Hartelijk welkom!

op mijn persoonlijke website

Mijn naam is Jan Hoogsteen, woonachtend te Surhuisterveen (Friesland). Op deze website wil ik je graag deelgenoot maken van één van mijn hobby's: fotografie. Eigenlijk zijn het er twee: op de momenten dat het weer het niet toelaat om te fotograferen, ben ik in de weer met het (verder) ontwikkelen van deze website (vanaf 2004), het laatste ontwerp dateert van september 2015.

Daarnaast onderhoud ik het weerstation Surhuisterveen Centrum, dat sinds het laatste ontwerp van deze site geen onderdeel meer uitmaakt van Hoogsteen.nl (kijk hieronder voor een link naar de nieuwe locatie).


Amateurfotografie

Amateur­fotografie

Sinds mei 2009 probeer ik mij te verdiepen en te bekwamen in vooral de natuurfotografie. Wie denkt dat met de huidige techniek je snel even een goede foto kunt schieten, heeft het mis. Hoewel de steeds voortschrijdende techniek je meer en meer helpt om kwalitatief betere foto's te kunnen maken, is het nog steeds van belang je te verdiepen in de mogelijkheden van het materiaal en vooral het juiste gebruik ervan.

Daarnaast staat of valt een goede foto met de compositie: je kunt nog zo'n scherpe foto maken van een onderwerp, het uiteindelijke resultaat is voor een belangrijk deel mede afhankelijk van de plaatsing van dit onderwerp binnen het frame en de elementen die naast het hoofdonderwerp worden getoond. En dat valt allemaal nog niet mee, zeker wanneer je, net als mij, niet echt getalenteerd bent! Ooit hoop ik nog eens een goede fotograaf te worden...

Laat het bovenstaande je er niet van weerhouden met fotografie te beginnen! De weg naar het beter worden is zeer boeiend en een mooie bezigheid waarin je volledig kunt opgaan en de dagelijkse beslommeringen even ter zijde kunt zetten. Zeker wanneer je daarnaast ook nog eens kunt genieten van de prachtige natuur die ons land rijk is.

Veel plezier met het bekijken van de foto's op mijn website!


Weerstation

Weerstation

Weerstation Surhuisterveen Centrum is ontstaan uit de wens om de locale weergegevens op de website Surhuisterveen.com, een initiatief van de Vereniging Handel & Industrie Surhuisterveen, te kunnen plaatsen. De eerste vijf jaren mocht ik dienst doen als webmaster.

In de beginfase maakte het weerstation gebruik van een Oregon Scientific WMR968, halverwege juni 2012 is dit weerstation vervangen door een Cresta PMT 980.

De weergegevens worden, naast het gebruik op de website van het station, automatisch via het internet verzonden naar de Amerikaanse weerdienst Weather Underground.

Sinds september 2015 zijn de weergegevens ondergebracht in een op zichzelf staande website op het subdomein: weer.hoogsteen.nl.


Hoogsteen.nl

Amateurfotografie


Flickr

Ontdek meer van
Hoogsteen.nl op Flickr.

Twitter

Volg Hoogsteen.nl
op Twitter.

Youtube

Het Hoogsteen.nl
YouTube kanaal.

Weer

Weerstation
Surhuisterveen Centrum.