Video's

Met de aanschaf van een Canon EOS 70D (mei 2015) is het nu ook mogelijk video's vast te leggen. In deze sectie een overzicht van de filmpjes die ik tot nu toe heb geschoten. In de loop van de tijd zullen hier nieuwe filmfragmenten worden toegevoegd. Aangezien het bewerken van filmfragmenten tijdrovend is, zal het merendeel van de tijd worden gestoken in het nemen (en plaatsen) van foto's.

N.B. Bezoekers die deze website met een mobiele telefoon of een tablet bezoeken zullen op de startpagina (vanwege de technische beperkingen van deze apparaten) geen fullscreen video voorgeschoteld krijgen. De video op de startpagina is voor deze bezoekers altijd op deze pagina te bekijken.

TIP: Bekijk deze website eens op een desktop computer voor de volledige functionaliteit!


Laatste video's

Konikpaarden

De konikpaarden behoren tot de grote grazers in het Lauwersmeergebied. Ze snijden het gras bijna tot de grond af met hun tanden. Het komt door de grote grazers dat het landschap van het Lauwersmeer zo gevarieerd blijft.

De koniks zijn speciaal gefokt om de oerpaarden terug te krijgen die in het wild kunnen overleven en in grote natuurgebieden grazen. Gedomesticeerde paarden zijn vaak te zwak om de winters te overleven. In Polen hebben speciale fokprogramma’s getracht de wilde oerpaarden, de tarpans, terug te krijgen. Hier zijn de koniks uitgekomen.

Lauwersmeer, Ezumakeeg - 29 juni 2015

IJsvogels

Tijdens het fotograferen van een paartje ijsvogels in Drachten op 7 juni 2015 ook dit filmfragment opgenomen.

Het mannetje van de ijsvogel is gemakkelijk te onderscheiden van het vrouwtje: de ondersnavel is bij het mannetje geheel zwart, het vrouwtje heeft een oranjerode ondersnavel.

Drachten - 7 juni 2015

Bekijk de fotoserie

Groene spechten

Op 24 mei 2015 kon ik voor het eerst groene spechten fotograferen. Tijdens de sessie de wisseling van de wacht op video vastgelegd.

Het mannetje van de groene specht onderscheidt zich van het vrouwtje door de aanwezigheid van een rode streep over de onderliggende zwarte wangstreep.

Bakkeveen, 't Oude Bosch - 24 mei 2015

Bekijk de fotoserie