• Hoornsterzwaag

  Hoorn­ster­zwaag

  Gouden regen

 • Hoornsterzwaag

  Hoorn­ster­zwaag

  Eenstijlige Meidoorn

 • Hoornsterzwaag

  Hoorn­ster­zwaag

  Lichte Driestreepdansvlieg


Hoornsterzwaag

Rust en ruimte.


Hoornsterzwaag (Fries: Hoarnstersweach) is een dorp in de Nederlandse gemeente Heerenveen, provincie Friesland. Het ligt ten westen van het dorp Donkerbroek aan de Schoterlandseweg en heeft ongeveer 832 inwoners (1 januari 2006).

Hoornsterzwaag werkt op vele terreinen samen met het nabijgelegen dorp Jubbega. Zo kennen de dorpen een vereniging Plaatselijk Belang Jubbega-Hoornsterzwaag, die is opgericht in 1900.

De twee afzonderlijke dorpen Jubbega en Hoornsterzwaag worden dan ook vaak in één adem genoemd. Jubbega heeft een gemoderniseerd winkelcentrum.


De multifunctionele accomodatie (MFA) De Kompanije fungeert als centrale ontmoetingsruimte op zowel sociaal- cultureel als sportgebied. De Kompanije voorziet in dienstverlening voor (ouderen)zorg, een brede wijkschool voor openbaar en christelijk onderwijs, voorzieningen voor de jeugd een peuterspeelzaal en kinderopvang.

Hoornsterzwaag is voor de basisvoorzieningen aangewezen op Jubbega. In 2007 hebben inwoners samen met plaatselijke belang Jubbega-Hoornsterzwaag een dorpsvisie geschreven. In deze visie staan o.a. wensen voor de toekomst die gerealiseerd kunnen worden met het wijkbudget.


Foto's

Fotoseries met foto's genomen in dit gebied.

05
mei
2014

Hoornsterzwaag

Hoornsterzwaag

Na mijn bezoek aan het Wijnjeterperschar en op weg naar de Catspoele onder Olderberkoop, even een tussenstop gemaakt in Hoornsterzwaag voor een familiebezoekje.

Gepost in: Foto's | Hoornsterzwaag | Aantal Views: 3932


Overzichtskaart Hoornsterzwaag

Klik op een marker | shift-slepen om in te zoomen